Outdoor cooking

Met de opbrengst van de Scoutfair in 2017 hebben wij een mooie verzameling ‘Dutch ovens’ en ander outdoor cooking materiaal aangeschaft. Met dit materiaal kunnen onze jeugdleden aan de slag met deze ietwat primitieve, maar o zo leuke manier van koken.

Om u kennis te laten maken met de mogelijkheden van outdoor cooking en ons materiaal zijn er doorlopend demonstraties in de kampvuurkuil op het veld.

Wat is een Dutch oven eigenlijk?

Wellicht bent u niet bekend met de term Dutch oven. Een Dutch oven is een dikwandige gietijzeren pan op pootjes met een sluitende deksel. Met een Dutch oven kun je buiten boven een kampvuur of met kooltjes onder de Dutch oven en op de deksel koken.

Een Dutch oven heeft, zoals de naam u wellicht al doet vermoeden een link met Nederland. De Dutch oven heeft zijn naam te danken aan het feit dat de Nederlandse methode om gietijzeren pannen te maken in de 17e eeuw verder gevorderd was dan de Britse methode. Een Engelsman is in Nederland in de leer geweest en heeft met dit proces pannen gemaakt die hij verkocht in Groot-Brittanniƫ en de Britse kolonies.