Eten & Drinken

De Scoutfair is meer dan alleen een rommelmarkt! Op de Scoutfair kun je ook genieten van diverse dranken en (kleine) snacks.

Met de opbrengst van de Scoutfair in 2017 hebben we een mooie verzameling ‘outdoor cooking’ materiaal aangeschaft. Tijdens de Scoutfair kun je genieten van versgebakken apple crumble uit onze Dutch ovens.


Broodje of tosti bakken

Op de Scoutfair kun je ook boven een écht houtvuur je eigen broodje bakken.

Wat brooddeeg, een lange stok, een goed vuurtje en vooral wat geduld zijn het enige dat nodig is om je eigen broodje boven een houtvuur te bereiden. Gaat het deeg na ongeveer een kwartier makkelijk van je stok af? Dan is je broodje goed. Eet smakelijk!


Koffie en gebak

Geniet op ons overdekte terras of lekker in de zon van een verse kop koffie met eigengemaakte apple crumble.


Outdoor cooking

Met de opbrengst van de Scoutfair in 2017 hebben wij een mooie verzameling ‘Dutch ovens’ en ander outdoor cooking materiaal aangeschaft. Met dit materiaal kunnen onze jeugdleden aan de slag met deze ietwat primitieve, maar o zo leuke manier van koken.

Wat is een Dutch oven eigenlijk?

Wellicht ben je niet bekend met de term Dutch oven. Een Dutch oven is een dikwandige gietijzeren pan op pootjes met een sluitende deksel. Met een Dutch oven kun je buiten boven een kampvuur of met kooltjes onder de Dutch oven en op de deksel koken.

Een Dutch oven heeft, zoals de naam wellicht al doet vermoeden een link met Nederland. De Dutch oven heeft zijn naam te danken aan het feit dat de Nederlandse methode om gietijzeren pannen te maken in de 17e eeuw verder gevorderd was dan de Britse methode. Een Engelsman is in Nederland in de leer geweest en heeft met dit proces pannen gemaakt die hij verkocht in Groot-Brittannië en de Britse kolonies.